30.05.2015 10:07

Lens: "Hier in Oekraïne leeft dat zeer zeker"

Jeremain Lens heeft een goed seizoen gedraaid, vindt hijzelf. Na de titel met Dinamo Kiev kan de aanvaller donderdag zijn seizoen helemaal bekronen door de dubbel pakken in de beladen bekerfinale tegen Shakhtar Donetsk. 

"We hebben de kans met Dinamo de dubbel te pakken en hier in Oekraïne leeft dat zeer zeker", zegt Lens tegen De Telegraaf. Hoewel Lens een prima seizoen achter de rug heeft, is de voormalige speler van AZ en PSV een wellicht beetje uit beeld. Dat beseft de speler zelf ook.

"Maar ik denk dat alle Oekraïense ploegen dit jaar Europees genoeg indruk hebben weten te maken", vindt hij. "Dus misschien is het een tip om het wat meer te volgen. Persoonlijk heb ik een goed seizoen gehad. Ik ben voornamelijk als aangever belangrijk geweest en heb zo goed als alle wedstrijden gespeeld."

"Na de winterstop had ik een vervelende bovenbeenblessure, die me ruim een maand aan de kant hield. Daarna ben ik weer in het elftal gekomen en doorgegaan met assists geven. Het resulteerde na zes jaar weer in een kampioenschap van Dinamo en eindigt hopelijk met de dubbel."

Waar Lens donderdag om de nationale beker speelt, komt een andere Nederlander woensdag uit in een bekerfinale. Wesley Sneijder strijdt met Galatasaray om de dubbel in Turkije.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner