26.06.2015 14:56

Update: Zwolle bevestigt overgang Lukoki

PEC Zwolle speler Jody Lukoki (l.) en Willem II speler Mitchell Dijks (r.) hebben alleen oog voor de bal. (04-04-2015)
PEC Zwolle speler Jody Lukoki (l.) en Willem II speler Mitchell Dijks (r.) hebben alleen oog voor de bal. (04-04-2015)

De kans lijkt groot dat PEC Zwolle al na één seizoen afscheid moet nemen van Jody Lukoki. De vleugelaanvaller is namelijk in onderhandeling met het Bulgaarse PFC Ludogorets Razgrad.

De zaakwaarnemer van Lukoki, Chiel Dekker, laat woensdag via Twitter weten dat hij en Lukoki een goed gesprek hebben gehad met Ludogorets. De 22-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van Ajax en heeft in Zwolle nog een contract tot de zomer van 2017. Ludogorets zal daardoor een transfersom moeten overmaken aan PEC Zwolle.

Mocht Lukoki daadwerkelijk naar Bulgarije vertrekken, dan komt hij in Sofia een landgenoot tegen. Virgil Misidjan, die in het verleden uitkwam voor Willem II, staat al twee seizoenen onder contract bij Ludogorets. De Bulgaren waren het afgelopen seizoen actief in de Champions League. Ludogorets eindigde in Groep B als laatste achter Real Madrid, FC Basel en Liverpool FC.

Update: Zwolle-kamp bevestigt overgang Lukoki
Jody Lukoki lijkt na één seizoen PEC Zwolle alweer klaar te zijn voor de volgende uitdaging. Uit de woorden van technisch directeur Gerard Nijkamp kan opgemaakt worden dat de speler vertrekt naar PFC Ludogorets Razgrad.

Nijkamp wil de transfersom niet vertellen. "Maar vergeleken met de investering die wij een jaar geleden in Lukoki hebben gedaan en de opbrengst van nu mogen we trots zijn", zegt hij tegen De Stentor. 

Lukoki had eerder een goed gesprek met Ludogorets, zo vertelde zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker. Lukoki kwam in 2014 over van AFC Ajax en kende een goed debuutseizoen bij PEC Zwolle. Met Ludogorets gaat Lukoki de Champions League in.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner