08.07.2015 14:16

Graafschap mag niet oefenen tegen Duitsers

Thijs Bouma (l.) ontwijkt handig een sliding van Patrick van Haren (r.) tijdens een oefenwedstrijd van De Graafschap tegen VIOD. (04-07-2015)
Thijs Bouma (l.) ontwijkt handig een sliding van Patrick van Haren (r.) tijdens een oefenwedstrijd van De Graafschap tegen VIOD. (04-07-2015)

Het oefenduel van De Graafschap tegen Preußen Münster gaat waarschijnlijk niet door. De 'Superboeren' zouden aankomende zaterdag op het veld van amateurclub GWVV in Varsselder een oefenwedstrijd spelen, maar de burgermeester van de gemeente Oude IJsselstreek heeft het duel verboden.

"Dat viel ons ook koud op het dak", vertelt De Graafschap-woordvoerder Marc Teloh aan Omroep Gelderland. De burgermeester kreeg namelijk tips dat er rondom het duel rellen zouden ontstaan. "We zijn dinsdag bij de burgemeester en de politiechef geweest. Wij, De Graafschap en Preußen Münster, kregen die signalen namelijk niet. Wij wilden de wedstrijd gewoon door laten gaan. Er zijn een boel mensen die er een hoop tijd en energie in hebben gestopt en horen dan een paar dagen van tevoren dat de wedstrijd is afgelast en daarnaast zijn ook tussen de 1200 en 1500 bezoekers de dupe omdat enkele supporters op internet dingen roepen."

"Daarnaast speelt ook het sportieve aspect een rol om wel te willen voetballen", vervolgt Teloh. "De voorbereiding is opgebouwd in blokken en schema's. Voetballers moeten zo fit worden. Dus niet voetballen kan ook niet. We kijken dus nu of de wedstrijd in Duitsland gespeeld kan worden. Tegen dezelfde tegenstander, hetzelfde tijdstip alleen een andere locatie. Dat zal in de buurt van Münster zijn", aldus Teloh, die baalt van de situatie. "Dit is ook geen incident. Er worden extreem veel wedstrijden van betaald voetbalorganisaties verboden door burgemeesters. De angst voor verstoring lijkt veel groter geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner