27.07.2015 16:15

Aston Villa heeft opvolger Benteke binnen

Jordan Ayew (l.) vecht een luchtduel uit met Romao (r.) tijdens het competitieduel FC Lorient - Olympique Marseille. (02-12-2014)
Jordan Ayew (l.) vecht een luchtduel uit met Romao (r.) tijdens het competitieduel FC Lorient - Olympique Marseille. (02-12-2014)

Aston Villa heeft de opvolger van Christian Benteke definitief binnen. Jordan Ayew komt over van het Franse FC Lorient. Ayew heeft in Birmingham een contract voor vijf seizoenen getekend.

Ayew moet bij Aston Villa Benteke doen vergeten. De Belgische aanvaller vertrok onlangs voor een slordige 45 miljoen euro naar Liverpool. De 23-jarige Ayew volgt met zijn transfer naar Aston Villa in de voetsporen van zijn broer André Ayew. De 25-jarige broer van Jordan vertrok tijdens de huidige transferperiode eveneens naar de Premier League. Hij verliet Olympique Marseille voor Swansea City.

Aston Villa-trainer Tim Sherwood is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Ik ben ontzettend tevreden met de komst van Jordan", vertelt de manager op de clubsite van 'The Villans'. "Hij is een fantastische, jonge speler. Hij past perfect in de Premier League."

Ayew begon zijn carrière, net als zijn broer, bij Olympique Marseille. Naast FC Lorient speelde Ayew in het verleden ook voor FC Sochaux. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner