03.08.2015 14:16

De Jong: "Er zullen andere jongens opstaan"

Luuk de Jong toont de Johan Cruijff Schaal na afloop van het duel FC Groningen - PSV. (02-8-2015)
Luuk de Jong toont de Johan Cruijff Schaal na afloop van het duel FC Groningen - PSV. (02-8-2015)

PSV verloor onlangs sterspelers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, maar volgens Luuk de Jong deert het vertrek van het tweetal de Eindhovenaren niet. 

"We hebben laten zien ook dit verlies op te kunnen vangen", aldus De Jong in gesprek met De Telegraaf. PSV won zondagavond de Johan Cruijff Schaal door met 3-0 te winnen van FC Groningen. "Zij zijn belangrijke spelers voor ons geweest vorig seizoen", doelt De Jong op Memphis en Wijnaldum. "Maar we moeten hen nu zo snel mogelijk vergeten. Er zullen andere jongens opstaan. Aan het begin van het seizoen weet je nooit wie de grote sterren worden."

Nieuwelingen Simon Poulsen en Davy Pröpper kregen tegen FC Groningen een basisplaats. Gastón Pereiro viel in, terwijl Maxime Lestienne op de bank bleef. "We zijn ook nog een beetje zoekende naar automatismen", vervolgt De Jong. "De nieuwe jongens die gehaald zijn, doen er alles aan om zich snel aan te passen. Gastón Pereiro kwam erin en je ziet direct dat hij een goede voetballer is. Hopelijk vindt hij snel een plek in het team."

De Jong kroonde zich zondagavond tot Man of the Match door twee keer te scoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner