05.08.2015 21:55

ADO Den Haag niet verder met Steenvoorden

Invaller en debutant Matthew Steenvoorden bekijkt zijn opties tijdens het competitieduel Feyenoord - Heracles Almelo. (18-10-2014)
Invaller en debutant Matthew Steenvoorden bekijkt zijn opties tijdens het competitieduel Feyenoord - Heracles Almelo. (18-10-2014)

Het is Matthew Steenvoorden niet gelukt om een contract af te dwingen bij ADO Den Haag. De verdediger annex middenvelder was op de proef bij de Residentieclub, maar daar wist hij niet genoeg te overtuigen om een contract in de wacht te slepen.

Dit meldt RTV Rijnmond woensdag. Steenvoorden komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar de in Leidschendam geboren voetballer kwam tot slechts twee wedstrijden in de hoofdmacht van de Rotterdamse club. Wel speelde Steenvoorden in de Europa League, toen Feyenoord het opnam tegen HNK Rijeka in het seizoen 2014/2015.

Vervolgens werd hij datzelfde seizoen nog verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij eerder in zijn carrière ook al actief was als huurling. Hij kreeg veel speeltijd bij de degradant, maar dit leidde niet tot een nieuw contract bij Feyenoord. Hierdoor is hij sinds deze zomer transfervrij. In totaal kwam Steenvoorden tot veertien wedstrijden in de Eredivisie en ruim veertig in de Jupiler League. 

Naar verluidt probeert Steenvoorden nu een contract in Noorwegen te verdienen. FK Haugesund wordt mogelijk de nieuwe werkgever van de controleur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner