18.11.2015 15:20

Ajax mag hopen op Paraguayaanse topschutter

Ajax mag hopen op de komst van Óscar Cardozo. De Paraguayaan staat momenteel onder contract bij Trabzonspor, maar die club heeft financiële problemen. Cardozo gaat mogelijk zijn contract inleveren.

Cardozo zag onlangs dat zijn trainer, Shota Arveladze, door de club op straat werd gezet. Trabzonspor, dat naast financiële problemen ook een conflict heeft met de Turkse voetbalbond, verloor bovendien een tweetal spelers. José Bosingwa, in het verleden actief voor onder meer FC Porto en Chelsea, en Kévin Constant, oud-speler van AC Milan, besloten om hun contract in te leveren. Mogelijk volgt Cardozo, die in het verleden furore maakte bij Benfica, het voorbeeld van Bosingwa en Constant.

Marc Overmars, directeur spelersbeleid, liet onlangs doorschemeren belangstelling te hebben gehad voor Cardozo. Mogelijk komt Cardozo alsnog naar Ajax, al kiest Cardozo mogelijk voor andere Turkse club. "Als Galatasaray in de strijd komt, denk ik dat Ajax financieel gezien niet zoveel kans maakt", vertelt zaakwaarnemer Aykut Dogan aan Ajax Showtime. "Maar het kan ook zo zijn dat hij een andere uitdaging wil en naar Ajax kan komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner