07.12.2015 15:45

Portland Timbers verovert de titel in MLS

Portland Timbers is de nieuwe kampioen van de Major Soccer League. De club uit de Amerikaanse staat Oregon versloeg in de finale van de competitie Columbus Crew met 1-2.

De finalewedstrijd begon spectaculair: Portland Timbers kwam in Columbus in de eerste minuut van het duel al op voorsprong. Diego Valeri, die in het verleden een jaar bij FC Porto onder contract stond, maakte de openingstreffer.

Niet veel later stond ook de 0-2 op het scorebord. Rodney Wallace, die zijn hele carrière al in de Major Soccer League speelt, tekende in de zevende minuut voor Portland Timbers’ tweede goal. Kei Kamara deed namens Columbus Crew even later wat terug, maar in de resterende zeventig minuten viel de gelijkmaker niet.

Acht ploegen hadden zich geplaatst voor de play-offs van de Major Soccer League. Toronto FC, waar ex-Eredivionisten Michael Bradley en Jozy Altidore onder contract staan, werd in de achtste finales uitgeschakeld. Ook het Los Angeles Galaxy, waar onder meer Steven Gerrard en Robbie Keane spelen, bereikte de kwartfinales niet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner