28.12.2015 16:02

Real Madrid definitief uit de beker geknikkerd

Real Madrid is definitief uit de Copa del Rey geknikkerd. De Madrilenen hadden tijdens het bekerduel met Cádiz CF een geschorste speler opgesteld en werden daardoor door de Spaanse bond uit het bekertoernooi gezet.

Real Madrid ging in beroep tegen de straf, maar volgens Marca heeft het internationaal sporttribunaal CAS de Spaanse voetbalbond in het gelijkgesteld. Real Madrid won het bekerduel met Cádiz weliswaar met 3-1, maar Real Madrid-trainer Rafa Benítez deed in de heenwedstrijd een beroep op Denis Cheryshev. De Russische Spanjaard had echter niet mogen spelen. Als speler van Villarreal had de aanvaller vorig seizoen drie gele kaarten gepakt in het bekertoernooi, waarna een automatische schorsing volgt.

Real Madrid bleef volhouden dat het niet afwist van de schorsing van Cheryshev, maar de Madrilenen zijn nu definitief uit het bekertoernooi gezet. Cádiz, dat uitkomt in de Segunda División B (het derde niveau in Spanje, zal daardoor in de achtste finale van de Copa del Rey uitkomen tegen Celta de Vigo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner