08.01.2016 14:54

"Suk wil heel erg graag terug naar Ajax"

Hyun-Juk Suk speelde ooit bij Ajax en FC Groningen, maar maakt nu furore bij Vitória Setúbal. Hier rent de aanvaller twee verdedigers voorbij.
Hyun-Juk Suk speelde ooit bij Ajax en FC Groningen, maar maakt nu furore bij Vitória Setúbal. Hier rent de aanvaller twee verdedigers voorbij.

Hyun-jun Suk is één van de revelaties van de Portugese competitie. De Zuid-Koreaan speelde ooit voor Ajax, maar vertrok via FC Groningen naar het buitenland en daar zijn ze onder de indruk van de spits.

Suk maakt zoveel indruk dat hij zelfs een aanbieding van FC Porto had liggen. Deze heeft hij afgewezen. Het Parool sprak met zijn zaakwaarnemer Sean Choi. Hij begrijpt wel waarom hij nu indruk maakt in Portugal. "Het ontbrak bij de vorige clubs aan vertrouwen", aldus de belangenbehartiger van Suk, maar ook van bijvoorbeeld Manuel Neuer. "Hij moest altijd veel reizen, veranderde te vaak van club. Nu kent hij de Portugese competitie goed en vindt hij zijn weg. De trainer laat hem ook in een slechte partij staan. En dit is het logische gevolg. Ik garandeer dat hij in de toekomst nog Champions League speelt. Hij wordt een topspits."

In Nederland wist Suk niet door te breken, maar hij koestert Ajax nog wel. "Ook het borstbeeldje dat oud-Ajacieden bij vertrek krijgen, heeft hij nog", zegt Choi die laat weten dat Suk graag terugkeert bij Ajax. "Hij weet dat hij gevormd is door zijn periode in Amsterdam en denkt er veel aan terug. Hij heeft me een gloednieuwe Lamborghini beloofd als ik een transfer naar Ajax voor hem regel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner