10.01.2016 13:59

Van Gaal pareert kritiek op zijn speelstijl

Van Gaal overweegt zijn tactiek. Zijn de dagen geteld voor de Nederlandse trainer? In de wedstrijd tegen Chelsea mist zijn ploeg een aantal grote kansen, dat kan hem wel eens fataal worden. (28-12-2015)
Van Gaal overweegt zijn tactiek. Zijn de dagen geteld voor de Nederlandse trainer? In de wedstrijd tegen Chelsea mist zijn ploeg een aantal grote kansen, dat kan hem wel eens fataal worden. (28-12-2015)

Louis van Gaal is het niet eens met de harde woorden over het spel van Manchester United. De manager vindt de kritiek na het FA-cup duel met Sheffield United (1-0) te kort door de bocht: "Het is moeilijk voetballen."

Wayne Rooney redde Manchester United door in de 94e minuut een penalty raak te schieten tegen de club uit de League One. Onder meer Paul Scholes liet zich zeer kritisch uit: "Ik zou me schamen als ik in deze ploeg zou spelen."

Louis van Gaal is van mening dat mensen onderschatten hoe moeilijk het voetballen is tegen een verdedigende ploeg. "Verdedigen is makkelijker dan aanvallen. Het is heel moeilijk voetballen tegen een ploeg die met tien of elf man verdedigt."

"Natuurlijk was ons tempo niet hoog genoeg", is de 64-jarige Nederlander ook kritisch op zijn ploeg. "Mijn spelers moeten leren wanneer ze een bepaalde pass moeten versturen om het spel te versnellen. Dan ontstaan gaten in hun defensie. Natuurlijk moet het spel van mijn ploeg beter."

De fans krijgen nog weinig doelpunten voorgeschoteld op Old Trafford. Van de tien competitiewedstrijden in het Theatre of Dreams, stond er zeven keer een 0-0 ruststand op het scorebord. Over zijn defensie is Van Gaal dan ook zeer te spreken: "Hoeveel kansen heeft Sheffield gecreëerd? Daar hoor ik niemand wat over zeggen."

Ondanks het matige spel van United, verwacht Van Gaal geen nieuwe aankopen meer. "Het is meestal niet verstandig om spelers in de winter te kopen. Alleen als we een speler zien die echt wat kan toevoegen, zullen we in actie komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner