22.01.2016 14:05

Rossi moet hekkensluiter Levante UD helpen

Levante UD en ACF Fiorentina hebben een principeakkoord bereikt over de tijdelijke overname van Giuseppe Rossi. De Italiaanse spits, die eerder aan de lopende band scoorde voor Villarreal CF, moet zijn nieuwe werkgever in de Primera División houden. Het enige wat een tijdelijke transfer nog in de weg kan staan, is een mislukte medische keuring.

Rossi speelde van 2007 tot en met 2013 voor Villarreal en wist in 136 competitiewedstrijden meer dan vijftig keer te scoren. Het leverde hem een transfer naar Fiorentina op, waar hij pas in zijn tweede seizoen echt loskwam. Met zestien doelpunten in 21 wedstrijden leek de toekomst van Rossi in Florence te liggen, maar in het huidige seizoen hield de doelpuntenregen van de spits opeens op. Fiorentina legde overigens deze week met Mauro Zárate al een nieuwe spits vast.

In elf competitiewedstrijden lukte het Rossi geen enkele keer om het net te vinden, waarna hij verder daalde in de pikorde van de Italiaanse topploeg. Levante biedt Rossi graag een uitweg, aangezien de ploeg momenteel onderaan staat in de Spaanse competitie. De ploeg pakte veertien punten in twintig wedstrijden en scoorde ook maar zeventien doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner