28.02.2016 09:43

Streppel blij met bonuspunten bij Vitesse

Jurgen Streppel geeft zijn spelers aanwijzingen tijdens de competitiewedstrijd Willem II - Heracles Almelo. (29-01-2016)
Jurgen Streppel geeft zijn spelers aanwijzingen tijdens de competitiewedstrijd Willem II - Heracles Almelo. (29-01-2016)

Willem II boekte een broodnodige 0-1 overwinning in Arnhem op Vitesse. Trainer Jurgen Streppel was heel blij met de winst en gaf na afloop aan dat zijn ploeg dit seizoen maar een doel heeft: handhaving in de Eredivisie.

De trainer haalde een rekensom van een oud-trainer van Vitesse erbij. "We hebben inderdaad weinig gecreëerd, maar óók weinig weggegeven.'Dat is dus: één plus één is twee. En 0-1 maakt uiteindelijk dus drie punten. Inderdaad dat is een rekensom van De Mos, maar zo simpel is het wel hè." Na de winterstop scoorden de Tilburgers nog maar vier keer. Volgens de trainer is er een oorzaak voor die matige productie.

"Wij proberen van achteruit te voetballen en vast te houden aan dat spel. Dat kost heel veel afstemming en gezien de vele wisselingen is dat dus lastig. We staan qua tegengoals gewoon op de vijfde plek. Dat is dus gewoon heel erg goed." Door ander blessures van sterkhouders als Bartholomew Ogbeche, Bruno Andrade en Anouar Kali spelen er regelmatig andere spelers.

Willem II kon de punten goed gebruiken en vierde na afloop dan klein feestje in de kleedkamer. "We wisten dat we ergens bonuspunten moesten pakken. We hebben wel weer even lucht, maar het zal tot de laatste dag vechten blijven. Vandaag hebben mijn jongens ook gespeeld om te overleven. Het teamgevoel is geweldig, want die tegenslagen zitten natuurlijk ook in de hoofden. Alleen met een hecht team kun je kampioen worden en voor ons is erin blijven een kampioenschap. Daarom werd dit zo gevierd."

De trainer had ook lovende woorden over voor doelpuntenmaker Terrell Ondaan. "Hij is nog niet helemaal terug na zijn heel zware blessure. Maar Terell scoort niet alleen, hij was ook dreigend". De aanvaller was naar eigen zeggen zeer blij met zijn doelpunt. "Uitstekend, geweldig, ik kan nog wel meer termen opnoemen. Wat ik ging doen? Mijn goal vieren met de supporters. Zo terugkomen na zeven maanden. Geweldig!"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner