01.03.2016 10:46

België schrikt van gokkende Reynaud

Livio Nabab (l.) en Romain Reynaud (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel Oud-Heverlee Leuven - Waasland-Beveren. (24-10-2015)
Livio Nabab (l.) en Romain Reynaud (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel Oud-Heverlee Leuven - Waasland-Beveren. (24-10-2015)

De Belgische voetbalwereld is geschrokken van het 'gokincident' rondom Oud-Heverlee Leuven-middenvelder Romain Reynaud. De Fransman zou gegokt hebben op wedstrijden van de beloftenploeg van Leuven en dat is verboden.

"Ik hou van gokken op voetbalwedstrijden, zoals anderen naar het casino gaan of inzetten op paardenwedstrijden. Ik heb echter een zuiver geweten. Het gebeurde nooit op wedstrijden waarin ik zelf meedeed", aldus Reynaud in de Belgische media.

Het is verboden om op wedstrijden van je eigen club te wedden. Reynaud heeft ingezet op een wedstrijd van de beloftenploeg van Leuven. "Ze toonden me dat in mijn contract staat dat het verboden is om op duels van je eigen club te gokken. Dat wist ik niet. Ik wil me niet achter de taal verstoppen, maar mijn contract was in het Nederlands en over dat gokken is bij mijn komst nooit gesproken. Ik had het moeten laten vertalen. Maar nogmaals: ik heb de feiten nooit verborgen. Als ik in de fout ben gegaan, aanvaard ik mijn straf."

Het gokincident ligt gevoelig in België. In 2005 kwam er een groot gokschandaal in België aan het licht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner