30.04.2016 11:42

Degradatie schrikt verlengende Stendel niet af

Daniel Stendel bedankt het meegereisde publiek van Hannover 96 na de wedstrijd tegen FC Ingolstadt 04. (23-04-2016)
Daniel Stendel bedankt het meegereisde publiek van Hannover 96 na de wedstrijd tegen FC Ingolstadt 04. (23-04-2016)

Hannover 96 staat kansloos onderaan in de Bundesliga en speelt volgend seizoen op het tweede niveau in Duitsland. Voor het bestuur van de club is dit echter geen reden om het vertrouwen in trainer Daniel Stendel op te zeggen. De trainer kreeg zelfs contractverlenging, hij staat nu twee jaar langer als trainer aan het roer van de club.

Dit maakte Hannover 96 zaterdag, een paar uur voor de wedstrijd tegen Schalke 04 bekend. Hannover 96 degradeerde vorige week definitief uit de Bundesliga, nadat het met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Ingolstadt 04. Concurrenten Werder Bremen en VfB Stuttgart spelen op de laatste speeldag van de competitie nog tegen elkaar, waardoor de zestiende plek buiten handbereik van Hannover 96 ligt. Stendel weet dan ook dat in het nieuwe seizoen hem een lastig jaar staat te wachten.

"Het wordt een echte uitdaging", stelt de verlengende coach op de clubwebsite. "Maar de taak die voor mij ligt is wel een hele mooie. Ik ben daarom ook blij dat het management van de club zoveel vertrouwen in mij stelt. Het is geweldig om met dit team te werken. Hannover 96 is voor mij niet alleen een werkgever, het is zoveel meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner