04.05.2016 19:10

Ex-Ajacied Juanfran stopt ook met voetballen

Juanfran poseert een dag na de bekerwinst op PSV trots met de KNVB beker, als Ajax gehuldigd wordt op het Leidseplein. (08-05-2006)
Juanfran poseert een dag na de bekerwinst op PSV trots met de KNVB beker, als Ajax gehuldigd wordt op het Leidseplein. (08-05-2006)

Juan Francisco García García, beter bekend als Juanfran, stopt vlak voor zijn veertigste verjaardag met voetballen. De verdediger, die van 2005 tot en met 2006 onder contract bij Ajax stond, sluit af met een degradatie bij Levante UD.

De club staat onderaan in de Primera División en is inmiddels gedegradeerd. Juanfran maakt de stap naar de Segunda División dus niet mee. De linksback, die met Ajax de beker won in 2006 en verder nog zestien wedstrijden in de Eredivisie speelde, kwam tot bijna vierhonderd wedstrijden op het hoogste voetbalniveau van Spanje. In het huidige seizoen speelde hij in totaal twintig duels. 

Juanfran beleefde de grootste successen uit zijn carrière voor zijn periode bij Ajax. Bij Celta de Vigo speelde hij veel Europees voetbal, waaronder zes groepswedstrijden in de Champions League. Ook voor de Amsterdamse formatie was Juanfran actief in het kampioenenbal. Eerder deze week lieten spelers als Jelle ten Rouwelaar en Luca Toni al weten te stoppen met voetballen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner