28.05.2016 16:26

Nederlander staat op Premier League-drempel

Vijf seizoenen speelde Glenn Loovens met Sheffield Wednesday in de Championship, maar zaterdagavond kan hij geschiedenis gaan schrijven met de club. Eén duel gaat bepalen of ze promoveren.

Om 18:00 uur wordt er in Wembley afgetrapt in de finale van de play-offs tegen Hull City. De winnaar wint het laatste ticket naar de Premier League. "De Premier League is wel altijd mijn grote droom geweest. Het idee dat we er nog maar één wedstrijd van verwijderd zijn, voelt best apart. Maar het is momenteel groot feest." 

"In Engeland worden de play-offs gezien als spektakel. In de vorige ronde tegen Brighton & Hove Albion was de sfeer in ons stadion heel intens, zo had ik het hier nog niet meegemaakt", vertelde de mandekker aan Voetbal International. "Met Premier League-voetbal ben ik de laatste jaren niet echt bezig geweest." 

"Maar met de nieuwe eigenaar kreeg ik snel het gevoel dat er met Sheffield iets mogelijk was", ging Loovens verder. "En dat klopte. Volgens mij hebben we sinds november onafgebroken in de topzes van het Championship gestaan. En we hebben in mooie duels om de League Cup onder meer Newcastle United en Arsenal verslagen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner