28.05.2016 20:08

Hull City promoveert naar Premier League

Mohamed Diamé viert zijn doelpunt voor Hull City in de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League tegen Sheffield Wednesday. (28-05-2016)

Hull City is volgend seizoen weer op het hoogste niveau in Engeland te aanschouwen. Na afwezigheid van een jaar wist het zaterdagavond ten koste van de play-offs een ticket voor de Premier League te bemachtigen. In de finale op Wembley won het met 1-0 van Sheffield Wednesday.

Hull City begon goed aan de wedstrijd en kreeg drie goede kansen op een doelpunt. Het was doelman Keiran Westwood die Sheffield op de been hield in die fase van het duel. Ook aan het begin van de tweede helft toonde Hull zich de betere van de twee. Wederom was het Westwoord die prima reddingen in huis had.

Twintig minuten voor tijd werd de ban alsnog gebroken in het voordeel van Hull City. Mohamed Diamé schoot vanaf twintig meter het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Wednesday was in de slotfase niet in staat om het Hull echt lastig te maken. De promotie is rond de driehonderd miljoen euro waard voor de promoverende club.