07.06.2016 10:14

Sparta versterkt zich met Franse verdediger

Florian Pinteaux heeft balbezit tijdens het competitieduel Sedan - Guingamp (30-03-2013).
Florian Pinteaux heeft balbezit tijdens het competitieduel Sedan - Guingamp (30-03-2013).

Sparta Rotterdam heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Florian Pinteaux. De Fransman komt over van LB Châteauroux en tekent in Rotterdam een contract voor één seizoen met een optie voor nog een extra jaar.

"Florian Pinteaux is gehaald voor de positie van linksachter", aldus Sparta-trainer Alex Pastoor op de clubsite van de Rotterdammers. "Hij is afkomstig uit de opleiding van AS Monaco en voormalig Frans jeugdinternational voor U17, U18, U19 en U20. Hij kan in meerdere systemen uit de voeten en heeft kwaliteiten in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Hij maakt een erg gedisciplineerde en ambitieuze indruk. Dat zijn belangrijke eigenschappen om bij onze selectie te behoren."

Pinteaux is blij met zijn overgang naar Nederland. "Ik heb in deze korte tijd in Nederland al een goede indruk gekregen van Sparta Rotterdam. Uiteraard ben ik op de hoogte dat de club na lange tijd weer op het hoogste niveau gaat spelen. Persoonlijk wil ik laten zien dat ik van meerwaarde ben voor de club en dat ik mezelf als voetballer verder kan ontwikkelen in Nederland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner