10.06.2016 15:12

Sevilla pikt ervaren Japanner op bij degradant

Hiroshi Kiyotake bewaart het overzicht met de bal aan zijn voet tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Ingolstadt 04. (23-04-2016)
Hiroshi Kiyotake bewaart het overzicht met de bal aan zijn voet tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Ingolstadt 04. (23-04-2016)

De leegloop bij Hannover 96 houdt aan. Nadat eerder doelman Ron-Robert Zieler werd weggeplukt door Leicester City, heeft Sevilla nu haar slag geslagen met Hiroshi Kiyotake. De Japanner verkast voor vier seizoenen naar de Primera División.

Sevilla, dat donderdag nog de eerste grote aanwinst van het nieuwe seizoen presenteerde, legt naar verluidt zes miljoen euro neer voor de Japanner, die een stuk goedkoper werd na de degradatie van Hannover 96. De Duitse formatie eindigde kansloos onderaan in de Bundesliga en komt daardoor uit op het tweede voetbalniveau volgend seizoen. Veel spelers hebben tegenwoordig een ontsnappingsclausule in hun contract staan bij een eventuele degradatie.

Kiyotake kwam in 2012 naar Europa, toen hij door 1. FC Nürnberg werd overgenomen van het Japanse Cerezo Osaka. In 2014 maakte hij de overstap naar Hannover, uiteindelijk kwam hij tot 117 duels in de Bundesliga. Kiyotake kan gezien worden als de vervanger van Éver Banega, die deze zomer vertrekt bij de club. De Argentijn wordt gelinkt aan Inter en zijn vertrek is al aangekondigd door de trainer, maar van een officiële transfer is nog geen sprake.

Sevilla speelt als winnaar van de Europa League volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner