09.07.2016 20:59

Marlon Pereira volgt Swinkels naar België

Marlon Pereira (l.) duelleert met Markus Henriksen (r.) tijdens het competitieduel SC Cambuur - AZ Alkmaar. (17-10-2015)
Marlon Pereira (l.) duelleert met Markus Henriksen (r.) tijdens het competitieduel SC Cambuur - AZ Alkmaar. (17-10-2015)

Twee Nederlanders gaan met KFCO Beerschot Wilrijk een gooi doen naar promotie naar de Tweede Klasse. Na Arjan Swinkels zette ook Marlon Pereira zijn handtekening onder een tweejarig contract. Hij komt transfervrij over van SC Cambuur.

Swinkels maakte eind juni al bekend dat hij naar België verkast, Pereira maakte zijn overstap zaterdag definitief. De afgelopen seizoenen speelde de verdediger in het shirt van SC Cambuur, daarvoor was hij actief voor Willem II. Voor Pereira is het zijn tweede buitenlandse avontuur, want tussen zijn speeltijd bij Willem II en SC Cambuur speelde hij in Bulgarije bij Botev Plovdiv.

Beerschot Wilrijk werd afgelopen seizoen tweede op het derde niveau van België en liep net promotie naar de Tweede Klasse mis. "Ik zie deze transfer vooral als een totaal nieuwe uitdaging. Op alle vlakken", stelt Pereira op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. "Na drie seizoenen SC Cambuur en een achillespeesblessure was ik een beetje uitgekeken op het voetbal in Nederland. Zeker na de degradatie naar de Jupiler League leek me een switch naar België een perfecte move."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner