13.07.2016 14:32

Helmond Sport huurt Heerenveen-verdediger

Robert van Koesveld heeft balbezit tijdens het oefenduel sc Heerenveen - FC Emmen (08-07-2016).
Robert van Koesveld heeft balbezit tijdens het oefenduel sc Heerenveen - FC Emmen (08-07-2016).

Robert van Koesveld speelt aankomend seizoen voor Helmond Sport. De verdediger wordt door Helmond Sport voor één seizoen gehuurd van sc Heerenveen. Van Koesveld vertrok een anderhalf jaar geleden van Jong Ajax naar Heerenveen, maar wacht nog altijd op zijn debuut bij de Friese club.

Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen is blij met zijn nieuwe aanwinst. "We zijn tevreden dat we als club een speler zoals Robert kunnen huren om een belangrijke rol te vervullen in onze verdediging. Robert heeft een goede opleiding gehad bij Ajax en sc Heerenveen als linker centrale verdediger. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij ook al ervaring op kunnen doen in de Jupiler League. Daarnaast is het een voordeel dat hij ook bij sc Heerenveen al heeft samengespeeld met Stephen Warmolts", aldus Hendriksen.

Van Koesveld is zelf ook tevreden over zijn transfer. "Ik ben blij dat ik dit seizoen voor Helmond Sport mag uitkomen. Ik hoop veel minuten te maken, mezelf te ontwikkelen en mijn steentje bij te dragen aan het elftal. Na een goed gesprek met trainer Roy Hendriksen heb ik de keuze voor Helmond Sport gemaakt. De trainer heeft een helder en duidelijk verhaal voor mijn ontwikkeling en voor het team, dat sprak me erg aan", aldus de verdediger.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner