20.07.2016 20:54

Update: Management meldt transfer Acolatse

Elton Acolatse (l.) van Jong Ajax probeert NAC-speler Vlatko Lazić bij te houden en moet daarbij zijn armen gebruiken. (25-01-2016)
Elton Acolatse (l.) van Jong Ajax probeert NAC-speler Vlatko Lazić bij te houden en moet daarbij zijn armen gebruiken. (25-01-2016)

Elton Acolatse vervolgt zijn carrière in België. De vleugelaanvaller van Ajax heeft een driejarig contract getekend bij KVC Westerlo, dat aankomend seizoen uitkomt in de Belgische Eerste Klasse A.

Acolatse vertrekt volgens Voetbal International zonder ooit één officiële wedstrijd voor de hoofdmacht van Ajax te spelen. De twintigjarige vleugelaanvaller mocht onlangs wel invallen tijdens het oefenduel van Ajax met KAA Gent (2-0 nederlaag), terwijl hij ook een aantal keer op de bank mocht plaatsnemen tijdens een competitiewedstrijd van de Amsterdammers.

De vleugelaanvaller kwam de afgelopen seizoenen wel regelmatig uit voor Jong Ajax in de Jupiler League. Acolatse heeft 64 competitiewedstrijden namens Jong Ajax achter zijn naam staan en daarin wist de aanvaller zes keer te scoren. Acolatse treft bij KVC Westerlo in Mitch Apau een andere Nederlander. Bob Peeters, die in het verleden speelde voor onder meer Vitesse en Roda JC Kerkrade, is momenteel trainer van de Belgische ploeg.

Update: 20-07-2016: 20:54:

Beide clubs moeten het nieuws nog bevestigen, maar het management van Ajacied Elton Acolatse maakt melding van het feit dat de vleugelspeler een driejarig contract heeft getekend bij KVC Westerlo. Acolatse had meerdere opties in Nederland en het buitenland.

Acolatse speelde sinds 2003 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte voor die club zijn debuut in het betaalde voetbal. Tot speeltijd in het eerste elftal kwam het echter niet, Acolatse speelde ruim zestig duels in de Jupiler League. Op de website van zijn management dankt de aanvaller zijn oude club.

"Ik ben Ajax enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en heb meegemaakt. Dertien jaar is natuurlijk niet niks. Maar nu is het tijd voor de volgende stap. Bij KVC Westerlo kreeg ik direct een positieve indruk. Ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner