25.08.2016 22:25

Nederlander Douglas verkast naar Portugal

Douglas Franco Teixeira, kortweg Douglas, gaat aan de slag bij Sporting CP. De Nederlandse verdediger, met Braziliaanse roots, is afkomstig van Trabzonspor, waar de mandekker geen indruk kon maken in één jaar tijd. Sporting CP heeft in het contract van Douglas een transferclausule van maar liefst 45 miljoen euro gezet.

Dit melden de Portugezen donderdagavond. Douglas werd door FC Twente in 2007 naar Europa gehaald en in ruim vijf jaar tijd maakte de sterke centrumverdediger zich bijzonder geliefd in Enschede. Uiteindelijk kwam hij tot honderdzestig wedstrijden in de Eredivisie, in 2010 werd hij kampioen met FC Twente.

De Tukkers raakten Douglas uiteindelijk kwijt aan Dinamo Moskou, waar hij in twee jaar bijna vijftig competitieduels speelde. In de SüperLig maakte de Nederlandse Braziliaan een stuk minder indruk, waarna Sporting CP toesloeg. De club bood hem een driejarig contract aan. Douglas kan met zijn nieuwe werkgever voor het eerst sinds eind 2010 weer Champions League spelen, Sporting CP werd gekoppeld aan Real Madrid, Borussia Dortmund en Legia Warschau.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner