06.09.2016 11:01

Emanuelson tekent bij Sheffield Wednesday

Urby Emanuelson in actie tijdens het competitieduel SSC Napoli - Hellas Verona (10-04-2016).
Urby Emanuelson in actie tijdens het competitieduel SSC Napoli - Hellas Verona (10-04-2016).

Urby Emanuelson vertrekt definitief naar Sheffield Wednesday. De dertigjarige alleskunner heeft dinsdagochtend een contract voor één seizoen getekend bij de club uit de Engelse Championship (tweede niveau).

"Ik moet weer wedstrijden gaan spelen", aldus Emanuelson tegenover Voetbal International. "Dat zit bij Sheffield wel goed, want zij speelden vorig seizoen vijftig wedstrijden. Ze spelen sowieso nu nog zo'n veertig reguliere competitiewedstrijden en ik denk dat ik dat wel nodig heb, om helemaal terug te komen."

"De trainer sprak uit dat hij veel vertrouwen in mij heeft en dat heb ik nodig. Hij wil me in eerste instantie gebruiken als linksback, maar iedereen weet hoe mijn carrière is verlopen. Ik kan dus ook nog op het middenveld belanden", aldus Emanuelson, die ook in Nederland aan de slag had kunnen gaan. "Aan het begin van de zomerse transferperiode meldde FC Groningen zich, maar dat vond ik toen nog te vroeg. Later sprak ik nog eens kort met Quincy (Owusu-Abeyie, red.) en polste hij me voor NEC, maar dat werd nooit echt serieus."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner