11.10.2016 15:31

Chamakh wordt teamgenoot Immers in Wales

Marouane Chamakh blijft actief op de Engelse velden. De Marokkaanse spits vervolgt zijn loopbaan in de Championship bij Cardiff City, waar hij een contract tekent tot het einde van het kalenderjaar.

Neil Warnock is erg blij met de komst van Chamakh. De trainer en oud-spits van Arsenal werkten eerder met elkaar samen bij Crystal Palace. "Chamakh is een multifunctionele speler met flink wat ervaring. Hij maakte destijds veel indruk op mij bij Crystal Palace", aldus de ervaren Engelse coach op de clubwebsite van de Welshe ploeg.

De 32-jarige spits stond de voorbije drie seizoenen onder contract bij Crystal Palace, waar hij in zijn eerste jaar nog enigszins uit de verf kwam. Het afgelopen seizoen was hij onnodig bij de club uit Londen en startte nog maar eenmaal in de Premier League. Het laatste officiële doelpunt dat Chamakh maakte dateert van 24 mei 2015, meer dan een jaar geleden.

Cardiff City kan wel een aanvallende impuls gebruiken, want de nummer 23 van de Championship scoorde dit seizoen nog maar acht keer in elf wedstrijden. Mogelijk debuteert Chamakh, die teamgenoot wordt van de Nederlander Lex Immers, het aankomende weekend tegen Bristol City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner