04.11.2016 11:23

Schilder: "Ik heb niet heel veel geluk gehad"

Robbert Schilder in actie tijdens een oefenwedstrijd van SC Cambuur. (01-09-2016)
Robbert Schilder in actie tijdens een oefenwedstrijd van SC Cambuur. (01-09-2016)

Robbert Schilder kwam niet op het meest gunstige moment naar SC Cambuur. De middenvelder vertrok afgelopen seizoen bij FC Twente en start vrijdag voor het eerst in de basis namens Cambuur. Hij zag in zijn eerste periode trainer Rob Maas ontslagen worden, waarna technisch directeur Henry van der Vegt besloot op te stappen.

"De laatste jaren heb ik het nodige meegemaakt. NAC ging bijna failliet en bij FC Twente is veel gebeurd. De resultaten waren hier teleurstellend en dan hou je er enigszins rekening mee. Het werd een repeterend verhaal. Dan moet je je afvragen hoe het komt dat je zo vaak de bal hebt en zoveel kansen krijgt, maar toch ook zo kwetsbaar bent. Ik denk dat we van alle ploegen het meeste balbezit hebben", vertelt Schilder in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Het was belangrijk voor mij om niet meer linksback hoeven te spelen. Daar had ik geen plezier meer in. Ik stond er voor open om in het buitenland te spelen. Uiteindelijk werd een Turkse club echt concreet, maar dat was niet de stap die ik wilde maken. Hoe het loopt heb je niet allemaal in de hand en je hebt wat geluk nodig. In dat opzicht heb ik niet heel veel geluk gehad, maar ik heb nergens spijt van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner