01.12.2016 10:31

Van 't Schip wil toch langer in Australië blijven

Melbourne City-trainer John van 't Schip (r.) geeft aanwijzingen aan Michael Zullo (l.) tijdens het competitieduel Melbourne City - Central Coast Mariners (21-02-2016).
Melbourne City-trainer John van 't Schip (r.) geeft aanwijzingen aan Michael Zullo (l.) tijdens het competitieduel Melbourne City - Central Coast Mariners (21-02-2016).

John van 't Schip was in eerste instantie niet van plan om zijn aflopende verbintenis bij Melbourne City FC te verlengen, maar de Nederlandse trainer van de Australische club staat nu toch open voor contractverlenging.

"Op dat moment speelden privé-omstandigheden een rol, waardoor ik terug naar Nederland wilde", aldus Van 't Schip tegenover NUsport. "Maar dat speelt nu niet meer, en ik heb al eerder bij de club aangegeven dat ik positief tegenover een langer verblijf sta. De City Football Group voelt als een grote familie. Ik sluit ook niet uit dat ik elders in de City Group kom te werken. Het is in ieder geval niet zeker dat ik hier in 2017 wegga, omdat ik het nog steeds enorm naar mijn zin heb in Melbourne."

Van 't Schip wist onlangs met Melbourne City beslag te leggen op de FFA Cup. "De bekerwinst voelt fantastisch, maar dat heeft geen invloed op mijn beslissing of ik wel of niet doorga. We zijn al sinds de overname enorme stappen aan het zetten", aldus Van 't Schip, die een terugkeer naar de Eredivisie wel ziet zitten. "Dat zou natuurlijk een mooie optie zijn. Als die kans zich voordoet, zou ik er over nadenken. Er zijn in de loop der jaren wat aanbiedingen geweest, maar die hebben me nog niet aan het twijfelen gebracht. Maar ik houd alle opties open."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner