13.12.2016 20:18

Volendam voorkomt herhaald sprookje VVSB

Erik Schouten kopt FC Volendam in de KNVB beker op voorsprong tegen VVSB. (13-12-2016)

Het is VVSB niet gelukt om weer voor een stunt te zorgen in de KNVB beker. De halve finalist van vorig seizoen kwam dinsdagavond niet verder dan een 4-1 nederlaag tegen FC Volendam, dat zich plaatst voor de kwartfinale.

Volendam kende een goed begin aan de wedstrijd. Al in de vijfde minuut stond de equipe van Robert Molenaar op voorsprong in het Kras Stadion, waar meer VVSB-fans zaten dan Volendam-fans. Kees Kwakman kopte een vrije trap van Gyliano van Velzen terug richting Erik Schouten, die voor een open doel kon binnenkoppen en de profs al vroeg een voorsprong bezorgde.

Acht minuten later was het ook alweer 1-1 in Volendam. Volendam-aanvaller Kevin van Kippersluis ging flink de fout in met een compleet misplaatste pass, die Giovialli Serbony ineens op doel af stuurde. Hij pakte dat cadeautje met dank uit door Hobie Verhulst kalm te passeren. Twee minuten later stond Volendam echter weer op voorsprong. Verdediger Peet van der Slot en doelman Ruben Valk kwamen met elkaar in botsing, waardoor Kwakman zomaar voor een open doel kon binnenschieten.

Deze score werd na een halfuur spelen ook uitgebreid naar 3-1 door de Volendammers. Van Velzen pikte een goed ingespeelde pass van jongeling Joey Veerman op en versloeg goalie Valk met een droge schuiver. In het restant van de eerste helft kreeg VVSB hier en daar nog wel een klein kansje op een aansluitingstreffer, maar Volendam ging uiteindelijk met een comfortabele 3-1 voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft bleven de amateurs op jacht naar een aansluitingstreffer. In het eerste kwartier kreeg VVSB ook enkele mogelijkheden, maar daar kwam geen doelpunt uit. Aan de andere kant viel na een uur wel de goal. Van Velzen legde goed en scherp voor op Van Kippersluis, die zijn fout in de eerste helft goedmaakte door koel Valk te passeren. Met deze 4-1 was het definitief beslist in Volendam.

In de slotfase kregen beide ploegen nog wat kansen, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Volendam staat daardoor voor de negende keer in de clubhistorie in de kwartfinale van de beker, een prachtige mogelijkheid voor de eerste divisionist. VVSB kan het kunstje van vorig seizoen niet herhalen, maar de amateurclub heeft zich toch weer kunnen bewijzen als mooie toevoeging voor het bekertoernooi.

Door: Nino Vermeulen