14.12.2016 15:16

Telstar-speler Lilipaly bijna winnaar Suzuki Cup

SC Telstar-speler Stefano Lilipaly heeft woensdagmiddag (Nederlandse tijd) een grote stap gezet richting de winst van de AFF Suzuki Cup, het kampioenschap van Zuid-Oost Azië. Indonesië won de heenwedstrijd met 2-1 van favoriet Thailand.

Onlangs ging Indonesië nog met 4-2 onderuit tijdens een oefenwedstrijd tegen Thailand, maar woensdagmiddag wist Lilipaly en zijn ploeggenoten een overwinning uit het vuur te slepen. Makkelijk was het echter niet voor Indonesië, want na 33 minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan na een treffer van Teerasil Dangda.

Indonesië knokte zich echter terug in de wedstrijd en na ruim een uur spelen was het Rizky Rizal Ripora die voor de gelijkmaker zorgde. De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar een tweede treffer en had slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen. Hansamu Pranata was de gevierde man, waardoor Indonesië op 17 december met een voorsprong aan de return zal beginnen.