21.12.2016 14:15

Helmond geeft jonge verdediger een contract

Pieter Langedijk (l.) zoekt een weg langs Jeroen Verkennis (r.) tijdens het competitieduel Helmond Sport - RKC Waalwijk (23-09-2016).
Pieter Langedijk (l.) zoekt een weg langs Jeroen Verkennis (r.) tijdens het competitieduel Helmond Sport - RKC Waalwijk (23-09-2016).

Helmond Sport heeft Jeroen Verkennis gecontracteerd. De achttienjarige verdediger tekent bij de club uit de Jupiler League een contract voor 3,5 jaar, waardoor hij nog tot de zomer van 2020 onder contract staat bij Helmond Sport.

De Brabanders hebben veel vertrouwen in Verkennis. "Jeroen is een talent uit de eigen opleiding met de kwaliteiten om te kunnen slagen in het profvoetbal", aldus Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen op de clubsite van Helmond Sport. "We hebben gekozen voor een contract van drie en een half jaar om Jeroen de tijd te geven zich te ontwikkelen. Samen met hem hebben we de perfecte route gevonden waarin hij naast het voetbal ook zijn studie af kan ronden. Daarnaast spreekt er waardering en vertrouwen uit het contract."

Verkennis, die al twintig officiële wedstrijden speelde in het shirt van Helmond Sport, is blij met zijn contract. "Ik ben heel erg blij met mijn contract, vanaf de E-jeugd speel ik al bij Helmond Sport. Dan kijk je enorm op naar die jongens in het eerste elftal en nu ben ik daar zelf onderdeel van. Dat is natuurlijk iets om trots op te zijn. Daarnaast wil ik mezelf vooral ontwikkelen en zoveel mogelijk wedstrijden voor Helmond Sport spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner