23.12.2016 16:09

Smulders niet blij met uitlatingen Dijkhuizen

Het moddergooien tussen Marinus Dijkhuizen en technisch directeur Hans Smulders is begonnen. De ontslagen trainer van NAC Breda noemde de beslissing van de clubleiding 'mensonterend en respectloos'. Smulders is niet blij met de reactie van Dijkhuizen.

"Hij moet dat tegen mij zeggen, niet tegen jou", reageert de technisch directeur tegenover een journalist van BN/De Stem. "Het is niet fijn om zoiets te horen, maar ik heb een keuze gemaakt die ik prima kan onderbouwen. Woensdagmiddag is pas de beslissing genomen om per direct te stoppen met Marinus. In januari zouden wij als club aangeven dat het aflopende contract niet verlengd zou worden. Dat we dus niet met elkaar zouden doorgaan."

Smulders gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor Dijkhuizen. "We hebben nu tien dagen uitgebreid de tijd om te kijken wat het beste is voor NAC. De nieuwe trainer moet een bepaald type zijn die breed gedragen wordt binnen de organisatie en past binnen het profiel van het ontwikkelen van spelers. Ik denk dat een andere trainer meer uit deze spelers haalt. Er is ingezet op een topsportcultuur waarbij we meer mensen inzetten om spelers beter te maken. Met een andere trainer denken wij dit proces te kunnen versnellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner