24.12.2016 14:51

Karelse pleit voor meer eenheid bij NAC Breda

John Karelse als hoofdtrainer van NAC Breda. De oud-doelman was tussen juli 2011 en oktober 2012 eindverantwoordelijke bij de club. (24-09-2012)
John Karelse als hoofdtrainer van NAC Breda. De oud-doelman was tussen juli 2011 en oktober 2012 eindverantwoordelijke bij de club. (24-09-2012)

Marinus Dijkhuizen werd donderdagavond ontslagen als trainer van NAC Breda. Volgens John Karelse, oud-coach van NAC, is te veel druk uitgevoerd op Dijkhuizen. Niet alleen vanuit de supporters, maar ook van binnen de club.

NAC maakte donderdag bekend niet verder te willen met Dijkhuizen als hoofdcoach. De club uit Breda staat momenteel op een teleurstellende achtste plaats in de Jupiler League. "Wat ik mis is eenheid. Er zijn allerlei stromingen die iets te vertellen willen hebben. Die elkaar ook tegenwerken. Als dat niet goed op orde komt, zal het nooit constant succesvol worden. Iedereen wil macht. Dat werkt niet. Alle neuzen moeten dezelfde kant op komen te staan", stelt Karelse bij Omroep Brabant.

"Als men de groep niet beter maakt, dan krijgt de volgende trainer met hetzelfde probleem te maken. Je bent als trainer zo goed als je materiaal", vervolgt de oud-doelman. "Je kunt van een BMW nog wel een keer een Ferrari maken, maar van een Trabant naar een Ferrari lukt gewoon niet. De enige oplossing is dat Manchester City of investeerders geld in de club stoppen om de selectie te verbeteren, zodat je mee gaat doen om het kampioenschap en eventueel kan promoveren."

De 46-jarige Karelse was tussen 1986 en 1999 actief als doelman van NAC. Daarna speelde hij nog vier jaar in Engeland bij Newcastle United. Na het afsluiten van zijn profcarrière keerde Karelse terug als trainer in Breda. Tussen 2005 en 2008 als keeperstrainer en de drie seizoenen daarna als assistent-trainer. In juli 2011 werd Karelse aangesteld als hoofdcoach van de Parel uit het Zuiden, maar ook hij werd na zo'n anderhalf seizoen ontslagen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner