14.01.2017 14:18

Directeur FC Eindhoven geslagen door politie

De aanwezige politieagenten voelen zich gedwongen om in te grijpen tijdens FC Eindhoven - De Graafschap. Twee mensen raken gewond. (13-01-2017)
De aanwezige politieagenten voelen zich gedwongen om in te grijpen tijdens FC Eindhoven - De Graafschap. Twee mensen raken gewond. (13-01-2017)

FC Eindhoven won vrijdagavond met 2-1 van De Graafschap, maar na afloop ging het vooral over de ongeregeldheden die uitbraken in het Jan Louwers Stadion. Twee mensen raakten gewond en er werden ook twee supporters aangehouden. Ook de directeur van de thuisploeg kreeg klappen.

De twee supporters raakten gewond na ingrijpen van de aanwezige politie in het stadion. Een steward van FC Eindhoven moest bovendien naar het ziekenhuis vanwege een beet van een politiehond. Het Eindhovens Dagblad meldt verder dat een supporter van de thuisploeg naar de EHBO moest, omdat hij zware klappen had gekregen van een agent. Daarnaast nam de politie twee fans mee naar het bureau.

Algemeen directeur Kees Lepelaars kwam er ook niet ongeschonden vanaf. De bestuurder van FC Eindhoven probeerde zijn supporters tot kalmte te manen, maar werd door een politieagent hardhandig op zijn bovenarm geslagen. "Ik wil er eigenlijk niet zoveel over zeggen, maandag hebben wij weer contact met de politie. Ik heb geprobeerd om de boel te normaliseren, maar kreeg ook klappen. Nee, ik ga geen aangifte doen, maar we gaan wel over de situatie praten", aldus Lepelaars.

De ongeregeldheden in het Jan Louwers Stadion ontstonden omdat er enkele supporters van De Graafschap hadden plaatsgenomen in de thuisvakken. Na afloop van de eerste helft werden de fans uit Doetinchem verwijderd uit het betreffende vak.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner