21.01.2017 12:05

Verrassende vervanger van Nakamba en Baker

Julian Calor (l.) probeert in te grijpen, als Gwaeron Stout (r.) van Kozakken Boys de bal oppikt op het middenveld. (29-10-2016)
Julian Calor (l.) probeert in te grijpen, als Gwaeron Stout (r.) van Kozakken Boys de bal oppikt op het middenveld. (29-10-2016)

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Vitesse met een relatief onbekende naam in het elftal tegen FC Groningen speelt. Omdat Lewis Baker en Marvelous Nakamba beiden afwezig zijn, doet Henk Fraser hoogstwaarschijnlijk een beroep op Julian Calor.

Calor is een negentienjarige centrale middenvelder, die sinds dit seizoen furore maakt bij de beloften van de Arnhemmers, in de Tweede Divisie. Baker is geschorst na zijn rode kaart, die hij ontving in de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente (3-1), terwijl Nakamba momenteel met Zimbabwe actief is op de Afrika Cup. De spoeling op het middenveld is daardoor dusdanig dun geworden, dat Fraser een beroep moet doen op Calor.

De jongeling komt uit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, maar speelt sinds dit seizoen dus in het shirt van Vitesse. Voor Calor wordt de wedstrijd tegen FC Groningen mogelijk zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder kreeg een 'basishesje' uitgereikt op de training, maar een garantie op speeltijd heeft hij niet gekregen, zo bevestigde hij tegenover De Gelderlander.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner