25.01.2017 13:48

Reiziger: "Moeten de finale halen met Sparta"

Michael Reiziger, assistent-trainer van Sparta Rotterdam, bekijkt het competitieduel PEC Zwolle - Sparta vanaf de zijkant (13-08-2016).
Michael Reiziger, assistent-trainer van Sparta Rotterdam, bekijkt het competitieduel PEC Zwolle - Sparta vanaf de zijkant (13-08-2016).

Michael Reiziger, die dinsdagavond als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam fungeerde tijdens het bekerduel met FC Volendam (5-6 winst na strafschoppen), hoopt op een 'makkelijke' tegenstander in de halve finale van het bekertoernooi.

Op papier is SC Cambuur de 'zwakste schakel', maar dan moeten de Friezen woensdagavond wel winnen van FC Utrecht. "Ik hoop op de minst sterke tegenstander", vertelt de tijdelijke vervanger van Sparta-trainer Alex Pastoor aan RTV Rijnmond. "We moeten met Sparta toch de finale halen", aldus Reiziger, die niet te lang wil stilstaan bij de overwinning op FC Volendam. "Tijd voor een feestje hebben we ook niet echt, want vrijdag staat het uitduel bij Willem II alweer op het programma."

Sparta had dinsdagavond strafschoppen nodig om FC Volendam te verslaan. De Rotterdammers hadden getraind op het nemen van penalty's. "En dat geeft wel vertrouwen, want dan ben je aan de kant wat rustiger. Al is de spanning van een echte serie tijdens trainingen moeilijk te simuleren natuurlijk. Of het voor mij nu anders was zonder Pastoor? Ja, dat is zeker anders. Ik moest nu veel meer staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner