01.02.2017 00:40

De 10 mooiste transfers tijdens deadlineday

De transferperiode zit erop! Dinsdag was de laatste dag dat clubs zich konden versterken. In blessuretijd verkasten nog een hoop spelers en Voetbal.com heeft de tien meest aansprekende transfers op een rijtje gezet.

David Neres van São Paulo FC > > Ajax Amsterdam
Ajax betaalde twaalf miljoen euro voor de negentienjarige rechtsbuiten uit Brazilië. Dat bedrag kan door variabelen oplopen tot vijftien miljoen euro en wordt overgemaakt op de rekening van São Paulo. "Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen", aldus Marc Overmars.

Tim Krul van Newcastle United/Ajax > > AZ
Krul staat in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie onder de lat bij AZ. De Alkmaarders sloegen snel toe nadat Ajax hem terugstuurde naar Newcastle United en legden Krul twee uur voor het verstrijken van de transferdeadline vast. De goalie kan zodoende in Alkmaar zijn debuut in de Eredivisie maken.

Yanic Wildschut van Wigan Athletic > > Norwich City
Maar liefst acht miljoen betaalde Norwich voor de diensten van Wildschut. De oud-speler van onder meer Ajax, VVV en sc Heerenveen verkast zodoende van degradatiekandidaat Wigan naar de nummer negen van de Championship. Ook werd vandaag bekend gemaakt dat Mitchell Dijks het seizoen op huurbasis afmaakt bij Norwich.

Ricardo Kishna van Lazio Roma en Anwar El Ghazi van Ajax > > Lille OSC
Kishna wordt voor de rest van dit seizoen verhuurd door Lazio Roma aan Lille OSC. Bij de huur is een optie tot koop bedongen door Lille van naar verluidt tien miljoen euro. In Frankrijk gaat de linksbuiten samenspelen met oud-ploeggenoot en tevens vleugelaanvaller: El Ghazi. Laatstgenoemde verkaste van Ajax voor negen miljoen naar de nummer elf van de Ligue 1.

Hans Hateboer van FC Groningen > > Atalanta Bergamo
Hateboer heeft FC Groningen per direct verruild voor het Italiaanse Atalanta. De 23-jarige verdediger uit Beerta tekende dinsdag een meerjarige verbintenis bij de huidige nummer zes van uit de Serie A. Bij de Eredivisionist had Hateboer een aflopend contract.

Kevin Diks van Fiorentina > > Vitesse
Afgelopen zomer vertrok Diks van Vitesse naar Fiorentina, maar na een half jaar keert de rechtsback alweer terug in Arnhem. In Italië speelde hij namelijk slechts twee duels in de Serie A. De verdediger wordt door de Arnhemmers tot het einde van het seizoen gehuurd.

Jean-Paul Boëtius van FC Basel > > KRC Genk 
Bij KRC Genk moet Boëtius het vertrek van Leon Bailey opvangen. De oud-speler van Feyenoord zette dinsdagavond zijn krabbel onder een huurcontract met KRC Genk. Tot de zomer zal hij zijn wedstrijden spelen in de Belgische Eerste Klasse.

Trent Sainsbury van Jiangsu Suning > > Inter
De international van Australië verruilde PEC Zwolle een jaar geleden voor een Chinees avontuur bij Jiangsu Suning FC, maar keert nu terug in Europa bij de Italiaanse topclub Inter. De nummer vier van de Serie A huurt Sainsbury voor een half jaar.

Leon Bailey van KRC Genk > > Bayer Leverkusen
Half Europa zat achter de Jamaicaan aan, zo ook Ajax. De Amsterdammers vonden de vraagprijs van KRC echter te hoog. Bayer Leverkusen wilde wel voldoen aan die eis en heeft naar verluidt dertien miljoen betaald voor Bailey, die in België acht keer scoorde in 56 wedstrijden.

Jesé Rodríguez van Paris Saint-Germain > > UD Las Palmas
De voormalig speler van Real Madrid speelt de rest van het seizoen voor UD Las Palmas. De Spaanse club huurt de aanvaller van Paris Saint-Germain, waar hij amper speeltijd kreeg van landgenoot Unai Emery.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner