01.02.2017 13:46

Helmond Sport pikt jonge aanvaller op bij PEC

Helmond Sport heeft zich een dag na het verstrijken van de transferdeadline alsnog weten te versterken. De huidige nummer zes van de Jupiler League heeft Max de Boom overgenomen van PEC Zwolle.

De Boom liet dinsdag zijn contract bij PEC Zwolle ontbinden, waardoor hij als transfervrije speler geen last meer had van de transferdeadline. Een dag na het ontbinden van zijn contract heeft de jonge aanvaller een nieuwe club gevonden. De Boom heeft namelijk een contract tot het einde van het seizoen bij Helmond Sport getekend. Helmond Sport heeft tevens een optie om het contract van de twintigjarige De Boom met één seizoen te verlengen.

De vleugelaanvaller debuteerde op 13 december 2014 in de hoofdmacht van PEC Zwolle tijdens het competitieduel met Willem II (1-0 winst). De debutant was gelijk beslissend met een assists, maar liep ook een zware knieblessure op. Tijdens het seizoen 2015/2016 kwam hij daardoor niet in actie namens de hoofdmacht van PEC Zwolle, maar tijdens het huidige seizoen mocht hij eenmaal invallen van PEC Zwolle-trainer Ron Jans. Op 27 augustus kreeg De Boom namelijk 29 minuten speeltijd tijdens het competitieduel met sc Heerenveen (1-0 nederlaag).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner