13.02.2017 19:58

Paar amateurclubs steunen KNVB-plannen wel

De sfeer is uitstekend voorafgaand aan het bekerduel tussen IJsselmeervogels en sc Heerenveen. (13-12-2016)
De sfeer is uitstekend voorafgaand aan het bekerduel tussen IJsselmeervogels en sc Heerenveen. (13-12-2016)

De Nederlandse bond krijgt vanuit het amateurvoetbal ook steun voor de gestelde licentie-eisen in de Tweede en Derde Divisie. Veertien clubs strijden tegen de KNVB, maar er zijn ook ploegen die juist hun steun uitspreken voor de plannen.

De clubs Barendrecht, IJsselmeervogels, Spakenburg, Kozakken Boys, GVVV, DVS'33, Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg, VVSB, FC Lisse en Katwijk hebben via een brief aan de KNVB laten weten dat zij wel achter de bond staan als het gaat om contractspelers bij amateurclubs. Sinds dit seizoen bestaat de Tweede Divisie, hiermee hoopt de KNVB dat de doorstroming richting het betaalde voetbal beter verloopt.

Om de professionalisering van het amateurvoetbal in te zetten, stelde de KNVB dat amateurclubs voor januari 2017 een bepaald aantal contractspelers bij de selectie moest hebben, waarna dat verder uitgebreid zou worden aan het einde van het seizoen. Diverse clubs waren niet van plan om zulke financiële risico's te nemen, terwijl ook het amateurkarakter een belangrijke rol speelde voor de clubs.

Na veel tegenspraak lijkt het amateurvoetbal zich dus op te splitsen twee kampen. Vorige maand werden veertien clubs bestraft omdat zij niet aan de eisen voldeden, de ploegen kregen drie punten aftrek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner