14.02.2017 20:20

Nieuwe trainer voor El Ghazi en Kishna

Lille OSC heeft dinsdag Franck Passi als de nieuwe trainer van de club gepresenteerd. De 50-jarige Fransman ondertekende een contract tot het einde van het seizoen in Noord-Frankrijk. Bij Lille OSC krijgt Passi onder meer Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna onder zijn hoede.

Bij Lille OSC, de huidige nummer zeventien in de Ligue 1, volgt Passi Patrick Collot op. De assistent-trainer stond sinds eind november als interim-coach voor de groep als vervanger van de ontslagen Frédéric Antonetti.

Passi voetbalde zelf in eigen land bij Montpellier, Olympique Marseille, Toulouse, Toulon en AS Monaco. Daarna kwam hij uit voor het Spaanse SD Compostela en het Engelse Bolton Wanderers. Als trainer was Passi alleen als interim-coach actief bij Compostela en Olympique Marseille. Lille OSC is zijn eerste club als hoofdtrainer.

Lille OSC zal hij moeten behoeden voor degradatie. Alleen SM Caen, Bastia en Lorient staan lager op de ranglijst. Passi reist direct met zijn ploeg naar nummer 18 SM Caen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één punt, waarbij SM Caen nog zelfs één wedstrijd tegoed heeft. 

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner