22.02.2017 09:40

Mogelijk maximum aantal beloftenteams in JL

Sam Lammers (m.) zet Jong PSV op een 2-3 voorsprong tegen FC Dordrecht. (10-02-2017)
Sam Lammers (m.) zet Jong PSV op een 2-3 voorsprong tegen FC Dordrecht. (10-02-2017)

Meer profclubs willen dat hun beloftenteams toetreden tot de voetbalpiramide, waardoor mogelijk nog meer talentenploegen instromen in de Jupiler League. De Coöperatie Eerste Divisie wil niet dat het tweede Nederlandse profniveau een veredelde jeugdcompetitie wordt en heeft een idee om dat tegen te gaan.

Voetbal International meldt dat als eind augustus de beloftenteams in de competitie worden geëavuleerd, de Coöperatie Eerste Divisie gaat pleiten voor een maximum aantal beloftenteams in de Jupiler League. Het gaat dan waarschijnlijk om een maximum van vier ploegen. Op dit moment doen drie beloftenelftallen mee in de Jupiler League, maar door de vrijwel zekere promotie van Jong AZ is dat aantal met ingang van komend seizoen vier.

Onder meer Feyenoord, PEC Zwolle en sc Heerenveen denken erover na om hun beloftenteams te laten instromen in de Jupiler League. Een team dat instroomt moet nu onderaan (vijfde klasse) beginnen, maar dat zien de profclubs niet zitten. In overleg met de KNVB hopen de clubs dat hun talenteams zo hoog mogelijk kunnen instromen.

Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente waren de eerste beloftenteams die hun intrede maakten in de Jupiler League. Door de benarde financiële situatie besloot FC Twente hun talenten uit de competitie te halen. Jong Ajax en Jong PSV, die dit seizoen bovenin meedoen, zijn nog steeds actief op het tweede profniveau. Jong FC Utrecht debuteert dit seizoen in de competitie en staat in het rechterrijtje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner