22.02.2017 11:33

Oud-topspelers niet aan de slag bij Jong PSV

Ruud van Nistelrooy als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het vriendschappelijke duel met Oostenrijk. (04-06-2016)
Ruud van Nistelrooy als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het vriendschappelijke duel met Oostenrijk. (04-06-2016)

Zowel Ruud van Nistelrooy als Mark van Bommel ziet het niet zitten om aan de slag te gaan als trainer van Jong PSV. De Eindhovenaren wilden één van de twee oud-topspelers doorschuiven naar het beloftenteam, dat dit seizoen onder hoede staat van Pascal Jansen.

Omdat Jansen de nieuwe hoofd jeugdopleiding van PSV wordt, komt de functie vrij. "We hebben gesproken met Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy, maar Jong PSV is voor beiden geen optie. Daarom vullen we die functie in met een externe kandidaat", laat technisch manager Marcel Brands weten tegenover De Telegraaf.

Dat Van Nistelrooy en Van Bommel ervoor kiezen om Jong PSV af te wijzen, begrijpt Brands. "Jong PSV lijkt me ook niet het beste elftal om mee te starten als beginnende trainer. Het zou gelijk betaald voetbal zijn zonder dat je ooit een eigen team onder je hoede hebt gehad. Voor beiden geldt, dat er een aantal voors en tegens zijn, die ze voor zichzelf moeten afwegen. We hebben nog even de tijd. In de loop van maart willen we de trainersstaf hebben ingevuld."

Van Nistelrooy werkt op dit moment in de jeugdopleiding van PSV. Van Bommel doet dat ook, maar hij is daarnaast ook assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner