18.03.2017 12:28

Offday H'veen komt aan: "Elkaar laten vallen"

Excelsior heeft een onverwacht makkelijke avond tegen sc Heerenveen. Vlak voor rust mag Jurgen Mattheij de 2-0 maken. (11-03-2017)
Excelsior heeft een onverwacht makkelijke avond tegen sc Heerenveen. Vlak voor rust mag Jurgen Mattheij de 2-0 maken. (11-03-2017)

Nadat sc Heerenveen tegen Excelsior een meer dan flinke klap kreeg te verwerken, moet het zondagmiddag alweer aan de bak om titelfavoriet Feyenoord van het lijf te houden. De klap tegen Excelsior dreunt echter nog steeds na.

"Het was de eerste keer dat we elkaar hebben laten vallen", stelt sc Heerenveen-trainer Jurgen Streppel voor de camera van de NOS. De Friezen reisden af naar Rotterdam, maar lieten de wil om te winnen achter in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen ging met maar liefst 4-1 onderuit tegen een ploeg die als degradatiekandidaat gerekend mag worden.

"Van fouten maken word je beter, maar je hebt wel een goede mentaliteit nodig en de drang om het maximale eruit te halen. Anders heb je hier niks te zoeken", is Streppel hard. Of hij door de zeperd op Woudestein wijzigingen doorvoert in zijn basisopstelling, is niet bekend. De formatie uit Friesland trainde deels besloten voor de topper tegen Feyenoord. SC Heerenveen stond lang vierde in de Eredivisie, maar moet het inmiddels met de achtste plek doen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner