19.03.2017 11:18

Mühren wint met Zulte Waregem bekertoernooi

Robert Mühren (l.) viert de bekerwinst van Zulte Waregem in het Roi Baudouin. (18-03-2017)

Zulte Waregem heeft zaterdagavond na een bloedstollende eindstrijd beslag gelegd op de Beker van België. KV Oostende hield lang stand tegen het team van trainer Francky Dury, maar moest uiteindelijk na de strafschoppenreeks het hoofd buigen. Onder meer Robert Mühren en Timothy Derijck scoorden vanaf elf meter.

De Belgische subtoppers maakten er een spektakel van in het Roi Baudouin. Tot twee keer toe kwam Oostende door een doelpunt van Nany Dimata op voorsprong. Zulte Waregem liet zich niet van de wijs brengen en door doelpunten oud-Eredivisionist Derijck en Sander Coopman werd een verlenging afgedwongen.

In de verlenging kwam Zulte Waregem via Babacar Gueye voor het eerst op voorsprong. Ook Essevee slaagde er niet in om de voorsprong vast te houden. Vlak voor het einde van de verlenging kwam Oostende door een rake penalty van Knowledge Musona op 3-3, waardoor de strafschoppenreeks uitsluitsel moest bieden.

Zulte Waregem hield in de strafschoppenreeks het hoofd koel en miste geen van de vier strafschoppen. Derijck, invaller Mühren, Soualiho Meïté en Brian Hamalainen schoten namens Essevee raak. Oostende-spelers Fernando Matos en Musona, die in de verlenging nog raak schoot vanaf elf meter, misten. Zulte Waregem is door de bekerwinst zeker van deelname aan de Europa League volgend seizoen.