23.03.2017 12:02

Oud-NEC'er Olsson keert terug naar Zweden

Jonas Olsson krijgt speeltijd tijdens het League Cup-duel Northampton Town - West Bromwich Albion (23-08-2016).
Jonas Olsson krijgt speeltijd tijdens het League Cup-duel Northampton Town - West Bromwich Albion (23-08-2016).

Er is na negen jaar een einde gekomen aan de samenwerking tussen Jonas Olsson en West Bromwich Albion. De oud-speler van NEC Nijmegen keert namelijk per direct terug naar Zweden.

Met wederzijdse goedkeuring is het contract van Olsson bij ontbonden, waardoor de Zweed per direct aan de slag kan bij Djurgårdens IF. Olsson wordt bij Djurgårdens ploeggenoot van oud-PSV'er Andreas Isaksson en Kim Källström, die in het verleden onder meer voor Arsenal en Olympique Lyon speelde. "Het is allemaal zo snel gegaan, dat ik geen kans heb gehad om op een fatsoenlijke manier afscheid te nemen", aldus Olsson op de clubsite van The Baggies. "Als ik daar de mogelijkheid voor krijg, dan zal ik dat in de toekomst wel doen. Ik ben West Bromwich Albion in ieder geval dankbaar voor de medewerking bij deze transfer. Albion zal altijd deel van mij blijven uitmaken en ik ben blij dat ik de club op een mooie positie op de ranglijst achter kan laten."

De Zweedse verdediger vertrok in de zomer van 2008 van NEC naar West Bromwich Albion en was bij The Baggies jarenlang een vaste waarde. Tijdens het huidige seizoen moest de 34-jarige mandekker echter genoegen nemen met een reserverol. Olsson kwam dit seizoen tot zeven wedstrijden in de Premier League onder West Bromwich Albion-trainer Tony Pulis. The Baggies doen het dit seizoen overigens bijzonder goed, de club is momenteel terug te vinden op de achtste plek in de Premier League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner