26.03.2017 19:28

Trainer Jong AZ mag in Jupiler League werken

Trainer Martin Haar kijkt naar de wedstrijd GVVV - Jong AZ. Zijn ploeg kwam op een achterstand, maar twintig minuten voor tijd staan de beloften weer op voorsprong. (12-11-2016)
Trainer Martin Haar kijkt naar de wedstrijd GVVV - Jong AZ. Zijn ploeg kwam op een achterstand, maar twintig minuten voor tijd staan de beloften weer op voorsprong. (12-11-2016)

Mocht Jong AZ volgend seizoen in de Jupiler League spelen, en daar lijkt het ten zeerste op, dan mag trainer Martin Haar aan het raar blijven staan van de beloften. Niet heel bijzonder, ware het niet dat Haar niet de juiste diploma's heeft.

De 64-jarige trainer liep zo'n tien jaar rond bij het eerste elftal van AZ, waar hij assistent-trainer was. Buiten een periode als interim-trainer om, was Haar echter nooit hoofdcoach, waardoor hij zijn trainersdiploma's nooit behaald heeft. In het betaalde voetbal is dit echter wel een vereiste, maar de KNVB gunt Haar en Jong AZ een dispensatiejaar.

De talenten uit Alkmaar doen het dit seizoen bijzonder goed in de Tweede Divisie en maandag kan de ploeg al de titel en de daarbij horende promotie in de wacht slepen. Tegenover Voetbal International bevestigt Haar dat hij gewoon met zijn ploeg mee mag de Jupiler League in. "Als de trainer van de gepromoveerde club het benodigde diploma niet heeft, krijg je een jaar dispensatie. Ik heb het drie weken geleden zwart op wit gehad van de KNVB", zo legt Haar uit.

"Ik wil graag nog met die gasten blijven werken, ik denk dat ik met mijn ervaring iets toe kan voegen en ik voel me nog fit en jong." In de Jupiler League komen volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk vier beloftenploegen uit. Jong Ajax en Jong PSV spelen al langer op dat niveau en staan dit seizoen zelfs in de top drie, Jong FC Utrecht voegde zich aan het begin van het seizoen bij de Amsterdammers en Eindhovenaren. De Domstedelingen staan laag op de ranglijst, maar degradatiezorgen zijn niet aan de orde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner