27.03.2017 22:13

Kampioenschap Jong AZ nog even uitgesteld

Jong AZ moet nog even wachten tot het officieel kampioen is van de Tweede Divisie. De Alkmaarse reserves lieten maandagavond op Papendal de eerste kans tegen Jong Vitesse liggen: 2-2.

De Treffers en VVSB verspeelden in de afgelopen dagen punten, waardoor de champagne eventueel maandagavond al ontkurkt had kunnen worden. Het leek er lang ook op dat AZ de titel en bijbehorende promotie naar de Jupiler League inderdaad meteen bij de eerste gelegenheid in orde zou maken, maar vlak voor tijd maakte Arshak Koryan de gelijkmaker voor de thuisploeg. Eerder had Alexander Büttner overigens al met een fraaie vrije trap gescoord.

Voor Jong Vitesse is de puntendeling belangrijk met het oog op lijfsbehoud op het derde niveau van het Nederlandse competitievoetbal. De ploeg van Martin Haar hoeft overigens ook niet echt bij de pakken neer te zitten vanwege de remise. Jong AZ heeft nog altijd twee straatlengtes voorsprong op de concurrentie en hun kampioenschap is een kwestie van tijd. Zondagmiddag komt VVSB op bezoek en dan volstaat een overwinning om de schaal te mogen ontvangen.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner