31.03.2017 17:19

Van den Brom positief richting drukke periode

AZ beleeft een buitengewoon makkelijke wedstrijd tegen ADO Den Haag. John van den Brom ziet dat het goed is.
AZ beleeft een buitengewoon makkelijke wedstrijd tegen ADO Den Haag. John van den Brom ziet dat het goed is.

"Ik ben heel enthousiast", waren de woorden die John van den Brom uitsprak op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Dit positieve antwoord kwam voort uit een vraag hoe de Alkmaarders er momenteel fysiek voorstaan.

Na de korte intermezzo vanwege het interlandvoetbal, zal de competitie dit weekend weer hervat worden. "De jongens zijn goed teruggekomen. Als je in deze fase van het seizoen alle jongens fit hebt, is dat ook een groot compliment aan onze staf. Het is ideaal met oog op de drukke en belangrijke maand die eraan zit te komen." Dat het druk en belangrijk gaat worden, kunnen we afleiden uit het programma. De Alkmaarders zullen komende maand zes wedstrijden moeten spelen waaronder de belangrijke bekerfinale op 30 april tegen Vitesse. Daarin zal de club op jacht gaan naar haar vijfde bekerwinst in de clubhistorie. Van den Brom wil niet op de zaken vooruitlopen, maar wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Te beginnen met de ontmoeting met de club uit het hoge noorden komend weekend. 

Van den Broms goede gevoel gaat niet alleen over zijn eigen spelers, maar hij sprak ook nog even over Jong AZ. Zondagmiddag kunnen de beloften kampioen worden in de tweede divisie. "We hebben een heel plan met de beloften. We willen graag in de Jupiler League spelen zodat we onze talenten verder kunnen ontwikkelen. Ik ben daar erg enthousiast over", licht Van den Brom toe.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner