01.04.2017 18:08

Blessure Mané, record lonkt voor Coutinho

Liverpool moet het voorlopig even stellen zonder Sadio Mané. De Senegalese spits liep zaterdag een knieblessure op tijdens de gewonnen Merseyside-derby tegen Everton, waarin hij de openingstreffer voor zijn rekening nam (3-1). Mané mist komende week in ieder geval de thuiswedstrijd tegen Bournemouth. Philippe Coutinho scoorde eveneens en nadert een record.

“Bijna alles ging perfect, we hebben gewonnen en goed gespeeld, maar we zijn wel Sadio Mané kwijtgeraakt”, zei manager Jürgen Klopp. “Toen ik hem net in de kleedkamer zag liggen, kreeg ik niet het idee dat hij klaar is voor woensdag. Hopelijk is zijn blessure niet al te ernstig, maar hij heeft wel veel pijn.”

Mané moest kort na rust van het veld na een botsing met Everton-speler Leighton Baines. Zijn vervanger Divock Origi besliste de wedstrijd met de 3-1. Mané is met dertien doelpunten de topscorer van Liverpool in de Premier League.

Ook Phillipe Coutinho wist in de Merseyside-derby tot scoren te komen. Daarmee scoorde de Braziliaan alweer zijn zevende treffer van het lopende seizoen en zijn 28ste Premier League-treffer ooit. Coutinho hoeft nog maar één doelpunt te scoren om het Braziliaanse record van Juninho Paulista (29 goals bij Middlesbrough) te evenaren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner