02.04.2017 14:54

Bony kan opnieuw uitkijken naar nieuwe ploeg

Wilfried Bony kent nog geen goed seizoen bij Stoke City, maar mag zich toch op interesse verheugen van meerdere ploegen. De Ivoriaanse spits staat onder contract bij Manchester City, maar wordt dit seizoen verhuurt aan Stoke. City ziet geen toekomst meer voor Bony en daarom wordt de oud-speler van Vitesse nadrukkelijk in de gaten gehouden door andere ploegen.

Bony speelde dit seizoen slechts tien wedstrijden voor Stoke in de Premier League. Negen daarvan als basisspeler, één keer als invaller. Alleen in de wedstrijd tegen Swansea City was de Ivoriaan trefzeker, hij scoorde toen tweemaal en dat is dan meteen zijn hele doelpuntenproductie tot dusver dit seizoen. Ondanks de tegenvallende cijfers azen verschillende ploegen op de diensten van Bony.

Volgens Britse media zijn West Ham United en West Bromwich Albion in de markt voor de 28-jarige spits. Volgens The Telegraph zou West Ham de beste papieren hebben. Bony speelde tussen 2011 en 2013 voor Vitesse en dat leverde hem een transfer op naar Swansea City. Manchester City betaalde in 2015 zo’n dertig miljoen euro voor de Ivoriaan, maar kon daar de verwachtingen niet waarmaken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner